Online Realisatie is samengegaan met MBBL
 
EN | NL

Online Realisatie lanceert samen met MBBL nieuwe webshop

In samenwerking met MBBL heeft Online Realisatie de beta versie van een nieuwe webshop gelanceerd: www.sportoordop.nl

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl

Live chat op websites

Je ziet live-chats/live-supports steeds vaker terug op websites. En niet zonder reden. Het kan de conversie vergroten, en de bezoeker laagdrempelig contact op laten nemen, mits de chat goed wordt ingezet uiteraard. Het kan immers ook irritatie wekken.

Een chat is vrij eenvoudig te implementeren op een website. Wellicht interessant om eens naar te kijken dus!

(Google+)

Gratis adwords voucher

Omdat we het zonde vinden toegestuurde promotiecodes voor gratis AdWords tegoed steeds in de prullenbak te gooien, gaan we ze vanaf nu gewoon weggeven. Laat alsjeblieft d.m.v. een reactie weten als je hem gebruikt hebt, dan halen we ‘m weer weg!
De code voor €50 gratis tegoed: 85KE-UG2J-CQH3-G5Q3-6RSS

Anti-spam e-mail links

Onderstaand formulier codeerd de href link naar een e-mailadres. Helemaal waterdicht is dit niet, maar de meeste spambots zullen het e-mailadres niet van je website plukken.

E-mailadres aan
E-mailadres (CC)
E-mailadres (BCC)
Onderwerp regel
Tekst van e-mail
Vink aan voor anti-spam
Tekst van link

HTML code:

Website geschikt maken voor mobiele telefoon

Tot mijn verbazing zie ik nog héél veel (grote, bekende) websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele telefoons. Dit is opmerkelijk aangezien de kans groot is dan meer dan 5% van de bezoekers van een website deze bekijkt via een mobiele browser. (bron)
Het geschikt maken van een website voor mobiele telefoons hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Vaak volstaat een aparte CSS die wordt aangeroepen als de website met een mobiele browser benaderd wordt. Een website optimaliseren voor mobiel gebruik hoeft dus niet te betekenen dat er een volledig nieuwe website gemaakt moet worden.

Online Realisatie biedt het creëren van mobiele versies van websites tegen scherpe tarieven aan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Webshop keurmerk: betrouwbaarheid kopen

Ik heb geen ervaring met alle webshop keurmerken, maar weet van een aantal hoe het werkt: 1. Je meld je website aan. 2. Je ontvangt een factuur. 3. Na betaling van de factuur mag je het keurmerk plaatsen. Niet alleen op de website waar je het keurmerk voor hebt aangevraagd, maar op alle websites die je in de lucht hebt, of gaat lanceren. Uitgebreide checks hebben nooit plaatsgevonden. Als je het mij vraagt, zit hier een luchtje aan.

Handige tool: Color Cop – kleurcode bekijken op scherm

Met Color Cop, een gratis tool, kan je eenvoudig de HEX en RGB kleuren code bekijken door met een ‘pipet’ over je scherm te gaan. Color Cop is hier te downloaden.

Why most web designers do not like Internet Explorer

Hyves icon voor Matte Black Social Media Icon Set

Op webtreats.mysitemyway.com is een mooie set met donkere social media icoontjes te downloaden. Alleen hyves miste. Die hebben we dus zelf even gemaakt.
Een preview van de originele set:
.
De hyves icoon:

hier te downloaden (512 x 512 pixels).

Element inspecteren met Chrome

Firefox kende al een soortgelijke functie, maar in Chrome is het ook heel eenvoudig te achterhalen welke CSS id of class gebruikt wordt, en overzichtelijk te zien hoe een website gestructureerd is. Rechter muisknop -> element inspecteren.